Marshall's Mill Landscape

Humanising the approach

Marshall’s Mill entrance and temporary landscape was shortlisted for three awards at The Leeds City Architecture Awards; Best Altered Building, Landscape and Young Person’s Choice.

The project has had a huge impact on visitors and occupants of Marshall’s Mill, humanising the approach and creating a distinct, inviting address. There are no shared amenities within the Mill and the new landscape softens the imposing industrial building and provides a communal area where people sit each lunch, pass the time of day and welcome new visitors.  The landscape is semi-permanent / temporary forming part of a longer term strategy for further development. Investment in additional space and new development is balanced on the successful occupancy of the existing spaces. As new buildings come forward the Landscape can be adapted to make way for the development with the trees retained and relocated within the legacy proposal. 

Completed
2013

Client

Igloo Developments